Kürt Açılımının Getirecekleri ve Götürecekleri.

Kürt Açılımının Getirecekleri ve Götürecekleri.

Yeni mesajgönderen kızılyıldız » Pzt Ağu 24, 2009 9:35 pm

Bir könjüktürün neler getirebileceğini yaşanmış süreçlerde daha iyi anlayabiliriz.Ve bir konjüktüründe neler götürebileceğini de gelecek süreci iyi okumakla elde ederiz.
Kürt açılımının daha dar kapsamlısını 92-95 süreçleri içerisinde yaşamıştık.Ve yaşanılanda meşrulaşmayan demokratik hakların nispeten kullanılmasıydı.Ve nispeten olsa da hatırlanacaktırki her yerde bu demokratik hakların kullanışı hissedilmişti.Ve gene hatırlanacaktırki bu süreç içerisinde proletarya köylününde kendisini kollektiflerde ifade etme çabası artmıştı.
Proletarya köylü yığınlar halinde kollektiflere kayıyordu.Ve her yerde proletarya köylü daha aktif haldeydi.Ancak -ulusal hareketteki arkadaşlarda ifade ederki 92-95 süreçlerinin iyi okunamaması ve sürece yönelik politikalar ortaya çıkarılamayışı nedeniyle 92-95 süreçlerinin ardında demokratik hakların gerilemeler olmuştu.Ve hatırlanacağı gibi sürecin iyi okunamaması ve sürece yönelik politikalar üretilmemesinin yanında demokratik hakların gerilemesinde de en önemli faktörlerden biri de proletarya köylünün en ufak dahil olsa demokratik-Parlementer- örgütlenmelerde mahrum olmasıydı.Marks ne diyordu Bizler demokratların çalışma saatini sekiz saata indirmesini destekliyoruz.Türkiyede bırakın böyle demokratlığın var olmasını en ufak araçlar dahil örgütlenmelerindeki fasistliğini sürdürülebilmesinin kaynağını 82 anayasasında alıyordu.Hal böyle oluncada Demokratik hakların kazanılması ve sürdürülebilmesinin garantörlüğü de devrimci harekete düşüyordu. Ve gelinen süreçte bunun böyle olduğunu gösterdi.
Ancak gelinen süreçte dünya konjüktürünün değişmesi ve proletarya köylünün demokratik-parlementer- haklarını kapsayan bir sürecinde yaşanmaması ....
Elbetteki yeniden ve yahutta bir yıl ,on yıl sonra olsun ortaya çıkacak bir kürt açılımı 92-95 süreçlerinde daha kapsamlı olacaktır.Ve 92-95 ,e göre daha fazla işçi köylü yığınları sınıfsal içeriklere kaydıracak ve sınıfsal içeriklerde bir canlanma yaratacaktır..Bu ,da nispeten her harekete bir gelişim olarak yansıyacaktır.Ve bunun olacağıda şimdiden aşikardır.
Lakin dünya konjüktürünün değişmesi ve en önemliside işçi köylünün demokratik haklarını meşrulaşatıracak araçlarda yoksun olması, yeniden fakat bu sefer farklı bir şekilde demokratik hakların kullanılmasına veya ortaya çıkmasına engel olacaktır.
Çünkü dünyada değişen konjüktür emparalizme daha fazla pazar ihtiyacını dayatmaktadır.Bu halde emparyalist ülkelerle sömürge ülkeler arasında farklı geliş seri ortaya çıkarıyor.Emparalizm buhranı yaşarken sömürgelerde kapitalist gelişim daha doğrusu emparalist kapital gelişim ortaya çıkıyor.Bu halde uygulanan sosyo ekonomik yapıyla ortaya çıkan sınıfların ilkel sınıfsal çelişkiler içerisindeki sınıflara karşı ortaya çıkarılan sosyo-ekonomik yapıya daha sıkı sarılmalarına yol açıyor.Bu, da zaten sınıfsal çelişkinin çatışmaya dönmediği toplumsal yaşamı daha da besliyor.
Sınıfsal çelişkilerin çatışmaya dönüşmediği toplumlar da proletaryanın her istenci köylüyüde mutlu edeceği-mutlu düzen istenci- kapitalizmin dialektiğiyle çelişir. Çünkü etki görmeyen kapitalizm köylüyü sömürülen araç kılarda ondan.Böyle hallerde de proletaryanın köylü ile köylününde tarım proletaryasıyla sınıfsal çelişkiside daha belirginleşir.Ve belirginleşende ,belirginleşmeyenle -egemen burjuvaziyle hesaplaşmayı hissetmeyince egemen burjuvaziyle hesaplaşmanın içerisinde kendini uzun süre ifade edemez.

Proletarya köylünün bu halide demokratik hakların kazanılamamasıyla pekiştirilince Batı burjuvazi sıyrılamadığı faşist araçlarını kürt burjuvazisine kaynak olarak aktarır.Çünkü batı burjuvasisiyle doğu burjuvazisi arasındaki sınıfsal çelişkiler doğu burjuvasisinin git gide batı burjuvasisine benzemesiyle ortadan kalkmıştırda ondan.Doğuda da tüketici bir toplum hakim, batıda da.
Doğudaki burjuvazi de git gide tüketici bir topluma hitap ediyor batıdaki burjuvazi de.
Ve batıdaki ve doğudaki ara sınıflar ne kadarda demokratik hakların yanında ekonomik haklar noktasında birleşselerde,emperyalizmin pazar noktasında yarattığı sınıfların hakimiyeti kaçınılmaz olarak bu sınıfların çözülmesini getirecektir.
Ve sonuç.
Toplumsal yaşamımız yeni sosyal ekonomik ilişkilere gebedir.Bunun bir ayağı doğuda bir ayağıda batıdadır.Ve buna karşıda proletarya köylü bunu göğüslüyebilecek her türlü araçtan yoksun olması ileri tarihlerde biz örgütsüz proletarya köylüye büyük göçlerin olacağının işaretleridir.
kızılyıldız
Üye
Üye

Cevap:Kürt Açılımının Getirecekleri ve Götürecekleri.

Yeni mesajgönderen devrimci_milliyetci » Cmt Eyl 05, 2009 10:22 pm

Kürtaçılımı nın içeriğini daha kimse bilmezken hatta ve hatta ab bile içeriğini doldurun ve halkınıza açıklayın derken kürt açılımının getirecekleri ve götürecekleri hakkında konusmak ne kadar mantıklı bunu size bırakıyorum..hani bütün dünyadan daha önce tayyip size söylediyse onu bilemem ...
devrimci_milliyetci

Yeni mesajgönderen kızılyıldız » Pzr Eyl 06, 2009 6:03 am

Yoldaşıma eleştiride seçtiği usluptan dolayı saygılar (!) ve eleştirisini cevaplamaya gelince.Bir yönüyle Mücadele nedir.?Karşınızdakini istediğiniz noktaya getirebilmektir.Yani karşı olan bir sınıfı tarafsız hale getirmek veya edilgen olan bir sınıfında edilgenliğini kırarak onunla dengeleşmek.
Ve mücadele yürütülürken mücadele düz bir çizgide yürümeyebilir.Marks Kendiliğinden hareketi açıklarken ne diyor? Kendiliğindecilik aslında burjuva araçları kontrolunde olan bir harekettir.Ve sınıfsal çelişkilerin kızıştığı noktada burjuvazi araçlarıyla proletaray köylüyü lehinde hareketlendir.Ve şayet böyle bir noktada proletarya köylü gerçek gücünü ortaya çıkaracak kadar örgütlenememiş olsa da gene de var olan gücüyle burjuva çelişkilere saldırarak .......

Proletarya dilimle marksın söylediğini aktardım ama olsun ve şimdi arkadaşa soruyorum.Proletarya köylü burjuva çelişkilerine saldırarak ne yapar.Böyle şartlarda devrimi mi gerçekleştirebilirmiş mi? Hayır marksın anlatığı işte şu anda yaşadığımız.İçini doldurmak.Biraz anlayışlı olmak lazım arkadaşlara içini doldurabilmeleri noktasında.Ha tüm yardımlarımıza rağmen dolduramıyorlar.Vallah bundan sonrasını da dtp.deki arkadaşlar cevaplasın...
kızılyıldız
Üye
Üye

Yeni mesajgönderen devrimci_milliyetci » Pzr Eyl 06, 2009 10:16 am

Bu iktidarın TÜRKİYE CUMHURİYETİ ndeki kürt sorununu çözme gibi bir amacı olsa iktidarları boyunca 8 yıl geçti.8 yılda bir faliyetleri olmadı.Olmazda..Şimdi abd ıraktan çekilirken ordaki petrol ü de rahat bir biçimde çıkartmaya devam edebilmek için hem TC nin hemd PKK nin kulağını çekiyor ve ben gidiyorum ve gözüm arkada kalmaması için sizde artık barışın diyor.ve iki tarafında ağzına bi parmak bal sürüyor.sus payı olarak.bence halk bunun artk farkına varmalı.kürt ve türk halkı bir olup hem abd ye hemde onun bir numaralı köpeği olan akp iktidarına ve sözde devrimci gibi gözüken ama emirleri abd den alan kişilere de gereken dersi vermeli.Bunu iki tarafta tek başına yapamaz zaten türkiye de ki insanların yapamadığı tek şey devrim.kurtuluş savaşı bir devrim değildir bence.mahallemiz pisti umrumuzda değildi evimize pislik gelince evimizi temizledik sadece o kadar.halk artık uyanmalı ve sunu bilmeli kürt açılımı bir zarf atmadır kim ne tepki verecek diye.İçeriğini tam görmeden bence bir yorum yapmak yanlış olur aynı ergenekon davası aslında var olan bir dava ama kimin neden yargılandığı belirli olmadığı gibi.dıştan bakınca bir örgüt var ama kimin ne sucu var daha belli değil...içini görmeden dışardan anlaşılmaz bence gerçekler...Teşekkür ederim.
Not :2 gündür radyoya giremiyorum radyo mu kapalı veya artık benim adım mı yasaklı..bilgilendirirsen sevinirim..
iyi günler

Offtopic :
Flatcast ana sunucularında bakım dolayısıyla birçok radyoya girilememiştir.Sadece radyomuza has bir durum değildir.Bakımı sona ermiştir.Radyo açık olduğu zamanlar rahatlıkla girebilirsiniz.
devrimci_milliyetci

Cevap:Cevap:Cevap:Cevap:Cevap:Kürt Açılımının Getirecekleri

Yeni mesajgönderen kızılyıldız » Pzr Eyl 06, 2009 6:08 pm

yoldaş son yazında akp,ye ve abd,ye duyduğun güvensizliğe değinmişsin.İnanıyorumki hiç kimsenin akp,ye ve abd,ye güven duyma gibi bir duygusu yok ve onların sorunları gerçekten çözmeye istekli olduklarına inanma gibi bir duygumuzda yok.Lakin Onları istediğimiz mercihe çekebilmek işte bizim elimizde.Ha tümden sorunlarımız çözülecek mi.Kimseninde böyle bir ittası yok.Ama sorunlarımızı hafifleteceğide şimdiden aşikar.Elbetteki isterdimki 1905 devrimi gibi bir burjuva devrimi gerçekleşsin.Ama proletarya köylünün hala örgütlenme gibi bir sorunu var iken ve karşımızda da kendini belli bir şekilde ifade eden bir sosyal gerçeklik varsa yapabileceğim tek bir şey kalıyor o sosyal gerçekliğin- edilgenliğin- yaratacağı sonuçları analız etmek ve ona dikkat çekmek.Hemi itifak deriz.İtifak kelimesini sadece devrim için mi kullanırız.Bİr sosyal gerçekliğin hemide edilgen olan bir sosyal gerçekliğin ortaya çıkaracağı ilericiliğide desteklemek için itifaklığı kullanmazmıyız.Bir kez daha tekrarlıyorum hala proletarya köylünün örgütlenme sorunu varken edilgenler arasındaki ilericiliği desteklemek zorundayız.Ve ben dtp,yi ilerici görüyorum .Benim endisem yukardaki yazımda belirtim.Ve bu sorunu akp çöze bilir mi.Belkide kaç akp eskitecek bir sorun.Ama çözülmesiyle şimdide ne gibi sonuçlar ortaya çıkaracağı belli.Değişmez mi.Ona dikkat çekiyorum zaten.Proletarya dilimin döndüğü kadarıyla.Saygılarımla yoldaş
kızılyıldız
Üye
Üye

Yeni mesajgönderen umut ozan » Pzt Eyl 07, 2009 1:35 pm

türkiye cumhuriyet tarihinin en amerikancı iktidarından böyle bir medet ummak büyük bir gaflet olur ancak. bence abd-akp yi safları keskinleştirmek için kullanıyor.dtp eş başkanı nında sert açıklamaları buna tuz biber oluyopr. hassas bir konu yurdumuz için vede hassas davranmak gerekiyor bu sorunun tek çözümünün sosyalist bir politakayla çözülebilirliliğini kabul ediyorsak ozaman abd ve uşağı akp nin ülkemizdeki oynamaya çalıştıkları oyunun ipliğini pazara çıkararak bu oynu bozmaktır.bir şeytan avukatlığı yapayım.hepimizin hatırlayacağı gibi bazı çatışma sonralarında ölen askerler için batıda oturan kürt mah. lelerine baskınlar olmuştu.bence bunu türkiye geneline yayma politikası güdülüyor.akp elinde saatli bir bomba allayıp pullayıp kucağına atacak birilerini yada suçuna(vatan ainliğine )ortak arama çabasında olabilecek bir parti olduğunu kabulleniyorsak eğer bu bahsini ettiğim şeyde pek yabana atılır bir iddia değil.benim asıl anlamadığım kürt-türk tüm aydınların başta dtp olmak üzere bu nemenem olduğu belli olmayan içinde ne olduğu bilinmeyen:(bence saatli bir bomba) bu denli onların ekmeğine yağ sürercesine kürt ve türk halklarının arasındaki safların keskinleşmesi için özel bir çaba sarfeder gibiler. bu denli sert ve tehditkar çıkışlar sadece iç savaşın ateşleyici fitili olmaktan öte değildir.devrimci bir anlayıştan uzaktır.eğer akp nin bu ane idiğü belirsaiz açılımına birileri iyi niyet deyipde sahip çıkıyorsa yada aklının ucundan bile geçiriyorsa gidip sosyalizm i devrimci teorileri birdaha gözden geçirsinler derim.
umut ozan
Üye
Üye

Dön Kızılyıldız

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir